طريقه عمل عرق اللحمه البارده بطعم تحفه علي ايد شيف محترف

طريقه عمل عرق اللحمه البارده بطعم تحفه علي ايد شيف محترف


عرق اللحمة الباردة 
مع مدونه كل يوم جديد مع الشيف هنعمل عرق اللحمه بكل سهوله
مده التحضير : 20 دقيقة
مده الطهي :ساعة ونصف 
المقادير :- 
عرق لحمة مربوط - زيت - ملح وفلفل اسود بصل بودرة - ثوم بودرة - حبهان - ورق لورا بهارات - بصل مقطع شرائح - جزر مقطع شرائح - بطاطس مقطعه شرائح - فصوص ثوم - ٢ ملعقة دقيق - ٢ ملعقة سمنة - ملعقة كريمة طهى 
الطريقه :
نضع الزيت والملح والفلفل الاسود والثوم البودرة والبصل البودرة والبهارات فى اناء نتبل عرق اللحمة بالتتبيلة كويس جدا وتترك فيها لمدة ساعة اصنعى ثقوب بالسكينة فى عرق اللحمة ونضع فصوص الثوم فيها نضع سمنة على النار فى مقلاه ونشوح عرق اللحمة فيها من جميع الجهات نحضر صينية ونضع فيها عرق اللحمة والبصل و البطاطس والجزر والحبهان وورق اللورا وكوب ماء وتغطيها بورق فويل ادخلى فرن ساخن على حرارة ١٨٠ من ساعة الى ساعة ونصف حتى تمام النضج نضع السمنة والدقيق فى اناء على النار ونقلب ثم نضع الصوص الباقى من السوا ونقلب حتى يتماسك الصوص قليلا ثم نغلق النار ونضع ملعقة كريمة الطهى ويتبل بالملح والفلفل الاسود نقطع العرق بعد ان يهدأ ويقدم مع الصوص وأرز ابيض 
ملحوظه : 
لا يتم تقطيع عرق اللحمه وهو ساخن يتم تقطيعه بعد ان يهدأ

إرسال تعليق

0 تعليقات