مقبلات
المكدوس ... مقبلات لبناني....اكل لبناني ....اسهل طريقه لعمل المكدوس
المكدوس
مع مدونه كل يوم جديد مع الشيف هنقول اكله لبناني حلوه اوي مقبلات ماشي مخلالات ماشي جربيها ومش هتندمي
المقادير :
كيلو باذنجان صغير الحجم خاص للمكدوس كوب فلفل أحمر مقطع قطع صغيره ملعقتين كبار ملح كمية من زيت الزيتون لملا البرطمان كوب عين جمل مقطع قطع صغيره فصوص ثوم مهروسين شطة حمراء حسب الرغبه
طريقة التحضير:
نشيل رأس الباذنجان باليد ونغسله كويس نحط الباذنجان في حله فيها مياه على النار ونضيف ملعقة صغيره ملح ونسيبه لمدة 10- دقيقه نصفيه من الماء ونشقه من النصف فقط نضيف شوية ملح في قلب الباذنجان ونحطه في مصفاه ونغطيه ونسيبه ليله كامله لحد ما تصفى نخلط الثوم المفروم والجوز مع ملح وفلفل أحمر نحط كميه مناسبه من الخلطه في كل حبة باذنجان نرص حبات الباذنجان في برطمان زجاج نقلب البرطبان وهو مفتوح على طبق ونسيبه لمدة
يوم لحد ما يصفى من الماء الزياده تعدل البرطمان ونصب زيت الزيتون بحيث يغطي حبات الباذنجان ونقفل الغطا ونسيبه لمدة اسبوعين وبعدين نآكل منه
إرسال تعليق
0 تعليقات