جميع انواع سندوتشات البرجر في البيت برجر مع البصل المكرمل. برجر مع بيف بيكون. برجر لحم مشوي

جميع انواع سندوتشات البرجر في البيت برجر مع البصل المكرمل. برجر مع بيف بيكون. برجر لحم مشوي

 



برجر مع البصل المكرمل


المقادير


- نصف كيلو لحم مفروم (مع نسبة 15 % دهون)


- ملعقة كبيرة صوص ورشسترشایر جاهز


- رشة ملح 


- رشة فلفل اسود


- معلقة كبيرة زبدة


- 2 حبة بصل كبير الحجم  مقطع


- معلقة صغيرة خل


- ملعقة كبيرة زيت نباتي - 4 شرائح جبن برجر


- 4 خبز برجر


- معلقة صغيرة زبدة


- 2 معلقة كبيرة مايونيز 


- معلقة كبيرة خردل


- خس حسب الرغبة


حبة طماطم كبيرة الحجم


 طريقة التحضير


- نخلط اللحم مع صلصة "ورشسترشاير" والملح والفلفل، ونحفظ الخليط في الثلاجة 30 دقيقة.


- نسخن الزبدة في طاسة على نار هادئة، ونضيف جوانح البصل، ويترك على نار هادئة، مع التقليب من وقت للتاني، لحد ما تاخد اللون المكرمل، نصب الخل مع التقليب. ورفع البصل عن النار، ونسيبه على جنب.


- نقسم اللحم 4 أجزاء متساوية، ونشكل الأجزاء دي على هيئة دوائر، مع الضغط عليها من النصف ضغطه خفيفه - نسخن الزيت النباتي في طاسة تيفال، ونسوي شرائح البرجر 10 دقائق فيها، ونوزع الجبن على كل قطعة ونغطي الطاسة، لحد ذوبان الجبن.


 - نحمص الخبز في الزبدة قليلا ونحط طبقة من خليط المايونيز والخردل عليه، وطبقة من الخس، وشريحة من الطماطم، وطبقة من البصل المكرمل.




برجر مع بيف بيكون


المقادير:


- 800 جرام لحم مفروم 


- نصف معلقة صغيرة ملح 


- نصف معلقة صغيرة فلفل اسود


- معلقة كبيرة خردل 


- ملعقة كبيرة زيت نباتي


-4 شرائح جبنة برجر


- 4 شرائح لحم مدخن (لحم البيكون البقري(


 - 2 معلقة كبيرة صوص رانش جاهز


- خس حسب الرغبة 


حبة طماطم كبيرة الحجم / مقطعة حلقات

 - خيار مخلل حسب الرغبة


طريقة التحضير 


- نخلط اللحم في طبق مع الملح والفلفل والخردل، وندخل الخلیط في الثلاجة 30 دقيقة. وبعدين نقسم اللحم بعد كده إلى 6 قطع متساوية، ونشكل كل واحده على شكل قرص برجر.

 - نسخن طاسة تيفال كبيرة ونضيف الزيت النباتي ونحط 3 قطع برجر فيها 10 دقائق، وبعدین نحط شريحة من الجبنة فوق كل قطعة. غطاء الطاسة 3 دقائق ونكرر العملية لحد انتهاء الكمية.


- نحط شرائح البيف بيكون في طاسة تيفال قابلة للصق، ونسويها لمدة دقيقتين على حرارة متوسطة. - نحمص الخبز في الزبدة قليلا، ونحط طبقة من صلصة الرانش عليه، وطبقة من الخس، وشريحة من الطماطم، وشريحة من البرجر، والبيف بيكون، وطبقة من الخيار المخلل.





برجر لحم مشوي


المقادیر 


كيلو لحم مفروم


 نصف حبة بصل مفرومة فرم ناعم


 2 معلقة صغيرة من صوص ورسترشایر


 2 معلقة صغيرة صويا صوص 


معلقة صغيرة ثوم بودر


رشة فلفل اسود 


6 شرائح جبن شيدر 


6 رغيف خبز برجر


طريقة التحضير 


- حمي الشواية على درجة حرارة عالية.

 - في طبق اخلطي اللحم المفروم، البصل، صلصة ورسترشایر، صلصة الصويا، الثوم البودر والفلفل الاسود. 

- شكلي الخليط ل 6 إقراص برجر وخليها ترتاح لمدة 20 دقيقة.

 - شوي البرجر لحد ما يستوي ينضج من النحيتين 

- سخني الخبز الشواية وحطي شرائح الجبن على أقراص البرجر وهي السه سخنة وحطي الخس والخضراوت اللي تحبيها وقدميه مع البطاطس المقلية أو السلطة المفضلة.

إرسال تعليق

0 تعليقات