خبز البيجل البولندي 😍🥰 معجنات جديده

خبز البيجل البولندي 😍🥰 معجنات جديده

 

خبز البيجل البولندي

خبز البيجل البولندي


المقادير 


- 2 كوب كبير دقيق أبيض 


- كوب كبير ماء دافي


- 2 معلقة كبيرة عسل 


- 2 معلقة صغيرة خميرة


 2 معلقة صغيرة ملح 


- ماء للعجن ( حسب الحاجة )


طريقة التحضير 


- في بولة كبيرة نحط الدق و الملح و رة والعسل وتدعكهم مع بعض کويس. 

- نضيف الماء تدريجيا لمزيج الدقيق مع الاستمرار في العجن لحد ما تتجانس المكونات ونحصل على عجينة متماسكة.

 - نسيب العجينة تخمر لمدة 30-45 دقيقة. 

- نقسم العجين كرات متوسطة الحجم ونفرهد كل كرة باليدين ونشكلها اسطوانية وطويلة.

 - نلزق طرفين العجينة بحيث يبقى المنتصف فاضي ويكون شكل دائرة فاضية من الداخل، زي الصورة کده نغطي العجينة بفوطة نظيفة ونسيبه يخمر مرة کمان

 - نسخن الفرن على درجة حرارة 180 . 

- في حلة على نار متوسطة حطي كمية من الماء (حوالي 1/2 الحلة) وخليها تغلي.

 - اسلقي قطع الخبز واحدة ورا التانية في الماء المغلي لمدة دقيقة على كل جانب.

 - ارفعي الخبز على فوطة نظيفة او على رف شبكي عشان يتصفی من الماء الزيادة.

 - في صينية فرن فيها ورقة زبدة رصي الخبز ودخلي الصينية الفرن لمدة 15-20 دقيقة وبعدين خرجيه من الفرن وسيبيه يبرد

إرسال تعليق

0 تعليقات