خبز البطوط المغربي. خبز صحي

خبز البطوط المغربي. خبز صحي

 

خبز البطوط المغربي

خبز البطبوط المغربي

 المقادير


- كوب ماء دافي كوب حليب دافي 

معلقة كبيرة خميرة

 - معلقة كبيرة سكر


- 3 كوب دقيق ممكن أقل

 كوب دقيق سميد ناعم


طريقة التحضير

 - في طبق كبير حطي الماء الدافي والحليب الدافي وضيفي السكر والخميرة واخلطيهم مع بعض کویس. 

- ضيفي عليهم كوب واحد من الدقيق الأبيض وكوب من دقيق السميد واخلطيهم كويس وبعدين غطي الطبق بكيس بلاستيك العجينة ترتاح 10 دقائق.

 - بعد 10 دقايق ضيفي کمية الدقيق الأبيض المتبقية شوية شويةوسابي واعجني كويس جدا لحد ما تحصلي على عجينة ناعمة وطرية

وبعدين غطي وسيبيها تخمر لمدة 20-30 دقيقة.

 - على رخامة مرشوشة دقيق أبيض قسمي العجينة لكرات متساوية الحجم.

 - بإستخدام النشابة افردي كل كرة على رخامة مرشوشة سميد ناعم وشكليها دائرة بسمك 1 سم تقريبا ورشي سميد من فوق برضو وانتي بتفردي

- غطي دوائر العجين لمدة 20-30 دقيقة. - سخني طاسة تيفال على نار متوسطة، وحطي عجينة البطبوط، وهتلاحظي انتفاخ العجين، قلبي العجين على الوجهين، لحد ما يستوي ويتحمر.

احشي البطبوط بأي حشوة تحبيها وممكن تقدميه مع الفطار او العشاء وممكن تحتفظي بيه في الفریزر کمان

إرسال تعليق

0 تعليقات