شوربة الشعيرية بالطماطم

شوربة الشعيرية بالطماطم

 

شوربة الشعيرية بالطماطم


شوربة الشعيرية بالطماطم


المقادیر


نصف كوب شعيرية


2 معلقة كبيرة زيت نباتي 


2 فص ثوم مهروس


حبة بصل مفروم خشن


6 أو 7 حبات طماطم مقشرة ومفرومة خشن


2 ملعقة كبيرة معجون طماطم


نصف ملعقة صغيرة بهارات


معلقة صغيرة ملح


ربع ملعقة صغيرة فلفل أسود


3 كوب شوربة فراخ او لحمة


ريحان أو بقدونس مفروم للتزيين


طريقة التحضير


- في حلة على النار نسخن الشعيرية على نار متوسطة مع التقليب المستمر لحد ما تبقا ذهبية اللون ونخرجها و نسيبها في طبق على جنب.

 

وفي نفس الحلة تضيفي الزيت البصل والثوم ونقلب على نار متوسطة لحد ما البصل يدبل.


- نضيف الطماطم و المعجون والبهارات والملح والفلفل ونقلب كويس ونغطي الحلة ونسيبها على نار هادية لمدة 5 دقايق لحد ما تتسبك الطماطم. 


- نحط الطماطم في الخلاط نضربها لحد ما تبقى ناعمة ونرجعها الحلة تاني.


- نضيف الشعيرية المحمرة والشوربة ونسيبها على نار هادية 8-10 دقايق لحد ما تستوي مع إضافة مزيد من الشوربة أو الماء الساخن لحد ما نحصل على كثافة الشوربة المطلوبة وبعدين نوزع عليها ريحان او بقدونس و نقدمها ساخنة.

إرسال تعليق

0 تعليقات