شوربة الشعيرية بالطماطم
شوربة الشعيرية بالطماطم
المقادیر
نصف كوب شعيرية
2 معلقة كبيرة زيت نباتي
2 فص ثوم مهروس
حبة بصل مفروم خشن
6 أو 7 حبات طماطم مقشرة ومفرومة خشن
2 ملعقة كبيرة معجون طماطم
نصف ملعقة صغيرة بهارات
معلقة صغيرة ملح
ربع ملعقة صغيرة فلفل أسود
3 كوب شوربة فراخ او لحمة
ريحان أو بقدونس مفروم للتزيين
طريقة التحضير
- في حلة على النار نسخن الشعيرية على نار متوسطة مع التقليب المستمر لحد ما تبقا ذهبية اللون ونخرجها و نسيبها في طبق على جنب.
وفي نفس الحلة تضيفي الزيت البصل والثوم ونقلب على نار متوسطة لحد ما البصل يدبل.
- نضيف الطماطم و المعجون والبهارات والملح والفلفل ونقلب كويس ونغطي الحلة ونسيبها على نار هادية لمدة 5 دقايق لحد ما تتسبك الطماطم.
- نحط الطماطم في الخلاط نضربها لحد ما تبقى ناعمة ونرجعها الحلة تاني.
- نضيف الشعيرية المحمرة والشوربة ونسيبها على نار هادية 8-10 دقايق لحد ما تستوي مع إضافة مزيد من الشوربة أو الماء الساخن لحد ما نحصل على كثافة الشوربة المطلوبة وبعدين نوزع عليها ريحان او بقدونس و نقدمها ساخنة.
إرسال تعليق
0 تعليقات