سر الملوخية في المطاعم. نصائح لظبط الملوخيه
الملوخية
المقادیر
نصف كيلو ملوخية مفرومة
2 کوب شوربة
1 أو 2 معلقة سمنة بلدي
2 معلقة كبيرة ثوم مفروم
2 معلقة كبيرة كسبرة ناشفة
طريقة التحضير
- حطي الملوخية في حلة على النار وضيفي الشوربة بالتدريج لحد الحصول على القوام المطلوب سواء تقيل أو خفيف حسب رغبتك وسيبيها لحد ما تسخن فقط، بدون ما تغلي.
- ضيفي خليط الثوم مع الملوخية وقلبيها كويس وبمجرد ما تاخد غلوة ارفعيها من على النار.
للطشة:
- شوحي الثوم مع السمنة البلدي وضيفي الكسبرة وشوحيها مع الثوم وبعدين حطيها على الملوخية.
نصائح مهمة
- ممكن تضيفي قطرات صغيرة من عصير الليمون للشوربة قبل ماتحطي الملوخية هتديكي لون أخضر جميل للملوخية.
- ضيفي نصف ملعقة صغيرة من البيكنج صودا وقلبيها مع الملوخية قبل ماتحطيها في الشوربة، لأن البيكنج صودا بيساعد في رفع القوام وهيخليكي تحصلي على ملوخية قوامها مظبوط زي المطاعم بالظبط.
- اوعي تغطي حلة الملوخية وهي سخنة عشان لونها مايتغيرش وتبقى غامقة وتسقط في القاع وبلاش تسيبيها تغلي كتير يادوب تاخد غلوة واحدة.
إرسال تعليق
0 تعليقات