سر الملوخية في المطاعم. نصائح لظبط الملوخيه

سر الملوخية في المطاعم. نصائح لظبط الملوخيه

 

الملوخية


الملوخية


المقادیر


نصف كيلو ملوخية مفرومة


2 کوب شوربة


1 أو 2 معلقة سمنة بلدي


2 معلقة كبيرة ثوم مفروم 


2 معلقة كبيرة كسبرة ناشفة


طريقة التحضير 


- حطي الملوخية في حلة على النار وضيفي الشوربة بالتدريج لحد الحصول على القوام المطلوب سواء تقيل أو خفيف حسب رغبتك وسيبيها لحد ما تسخن فقط، بدون ما تغلي. 


- ضيفي خليط الثوم مع الملوخية وقلبيها كويس وبمجرد ما تاخد غلوة ارفعيها من على النار.


للطشة:


- شوحي الثوم مع السمنة البلدي وضيفي الكسبرة وشوحيها مع الثوم وبعدين حطيها على الملوخية.


نصائح مهمة


- ممكن تضيفي قطرات صغيرة من عصير الليمون للشوربة قبل ماتحطي الملوخية هتديكي لون أخضر جميل للملوخية.


- ضيفي نصف ملعقة صغيرة من البيكنج صودا وقلبيها مع الملوخية قبل ماتحطيها في الشوربة، لأن البيكنج صودا بيساعد في رفع القوام وهيخليكي تحصلي على ملوخية قوامها مظبوط زي المطاعم بالظبط.


- اوعي تغطي حلة الملوخية وهي سخنة عشان لونها مايتغيرش وتبقى غامقة وتسقط في القاع وبلاش تسيبيها تغلي كتير يادوب تاخد غلوة واحدة.

إرسال تعليق

0 تعليقات