شوربة العدس الراعي الرسمي ليالي الشتاء
شوربة العدس
المقادیر :
حبة طماطم كبيره مفرومه
معلقة كبيرة كمون
كوب ونصف عدس اصفر مغسول ومتصفی
مكعبين مرق في 4-5 كوب ماء ساخن
ملح وفلفل اسود حسب الرغبه
3 معلقة كبيرة زيت نباتي
بصلة كبيرة مفرومة
4 فصوص ثوم مهروس
2 جزر مقطع مكعبات
عود كرفس مفروم
طريقه التحضير:۔
- نسخن الزيت في حلة كبيرة نضيف البصل مع الملح والفلفل و الكمون و نقلب لمدة دقيقتين
- نضيف الثوم والطماطم ونقلبها مع البصل
- نضيف الكرفس والجزر ونقلب المكونات لمدة 5 دقايق ونضيف العدس ونقلب ونضيف 4-5 اكواب من المرق.
- ونسيبها تغلي لمدة 20 دقيقة الحد ما العدس يستوي ونطحن الشوربة بالهاند بلندر لحد ما تبقى ناعمة ومتجانسة.
- لو كانت الشوربة تقيلة جدا نضيف كوب ونصف من المرق أو الماء الساخن للحصول على القوام المرغوب
- نغرف الشوربة في اطباق التقديم ونقدمها ساخنة مع الخبز المحمص.
إرسال تعليق
0 تعليقات