شوربة العدس الراعي الرسمي ليالي الشتاء

شوربة العدس الراعي الرسمي ليالي الشتاء

 

شوربة العدس


شوربة العدس


المقادیر :


حبة طماطم كبيره مفرومه


معلقة كبيرة كمون


كوب ونصف عدس اصفر مغسول ومتصفی 


مكعبين مرق في 4-5 كوب ماء ساخن


ملح وفلفل اسود حسب الرغبه


3 معلقة كبيرة زيت نباتي


بصلة كبيرة مفرومة


4 فصوص ثوم مهروس


2 جزر مقطع مكعبات


عود كرفس مفروم


طريقه التحضير


- نسخن الزيت في حلة كبيرة نضيف البصل مع الملح والفلفل و الكمون و نقلب لمدة دقيقتين


- نضيف الثوم والطماطم ونقلبها مع البصل


- نضيف الكرفس والجزر ونقلب المكونات لمدة 5 دقايق ونضيف العدس ونقلب ونضيف 4-5 اكواب من المرق.


- ونسيبها تغلي لمدة 20 دقيقة الحد ما العدس يستوي ونطحن الشوربة بالهاند بلندر لحد ما تبقى ناعمة ومتجانسة.


 - لو كانت الشوربة تقيلة جدا نضيف كوب ونصف من المرق أو الماء الساخن للحصول على القوام المرغوب


- نغرف الشوربة في اطباق التقديم ونقدمها ساخنة مع الخبز المحمص.

إرسال تعليق

0 تعليقات