شوربة النودلز الحارة

شوربة النودلز الحارة

 

شوربة النودلز الحارة


شوربة النودلز الحارة


المقادیر


225 جرام لحم بقرى من الكتف مقطع مكعبات


کوب فول سوداني


کوب زیت نباتی كوب صلصة فلفل أحمر حار


كوب مكعبات بصل


2 حبة جزر مقطعة مكعبات صغيرة


2 معلقة صغيرة سكر


6 كوب مرق


337 جرام من النودلز المسلوقة


حبة بصل أخضر مفروم ( اختياري )


طريقة التحضير


- اسلقي مكعبات اللحم الصغيرة في القليل من الماء لحد ما تستوي شوية وبعدين صفيها وخليها على جنب. 


- في حلة على النار حطي الزيت والفول السوداني وسويه على نار هادية مع التقليب لمدة دقيقتين أو لحد ما يأخد لون ذهبي وبعدين ضيفي الصلصة الحارة وقلبي لمدة 30 ثانية لحد ما يخرج اللون الأحمر في الزيت وهو ده المطلوب. 


- ضيفي البصل وقلبيه على نار متوسطة لمدة دقيقتين أو لحد ما يبقى شفاف اللون وبعدين ضيفي الجزر والسكر وسويهم لمدة 3 دقایق.


- ضيفي كوب من مرق الدجاج ومکعبات اللحم مع التقليب باستمرار لمدة 5 دقائق أو لحد ما يتبخر السائل وبعدين ضيفي فنجان تاني من المرق واستني لحد ما يجف وكرري الخطوة دي مرة كمان


- ضيفي المتبقي من المرق ( حوالي 4 كوب ) واستني لحد ما تغلی وغطيها وسيبيها على نار هادية لمدة 30 دقيقة مع تفقد نسبة الماء كل شوية


- وزعي النودلز المسلوق على أطباق التقديم وصبي فوقهم صلصة اللحم الحارة وزینی بالبصل الأخضر المفروم وبعدين قدميها ساخنة

إرسال تعليق

0 تعليقات