الجزر المخلل

الجزر المخلل

 

الجزر المخلل


الجزر المخلل


المقادير


جزر مقشر ومقطع شرائح

فلفل احمر مقطع شرائح

فلفل اخضر مقطع شرائح

معلقة صغيرة كركم

معلقة كبيرة سكر

ربع كوب خل

لكل لتر ماء ٤ معالق ملح

٣ فصوص توم

٣ عيدان كرفس او كزبرة خضرة


الطريقة


يقشر الجزر ويقطع شرائح ويقطع عليه الفلفل الاحمر والاخضر  وضع فى البرطمان ويوضع عليه ٣ فصوص الثوم

وبعد ذلك يتم عمل المحلول الملحى يغلى لتر من الماء ويوضع عليه ٤ معالق ملح ومعلقة صغيرة كركم وربع كوب الخل ومعلقة السكر ويتم تذويب المحلول الملحى ويتم وضعة على الجزر ساخن ويوضع على الوش شويه زيت ونسيبه شويه يبرد وبعد ذلك يتم غلق البرطمان وبالهنا والشفا

إرسال تعليق

0 تعليقات