صدور رومي بصوص الديمجلاس

صدور رومي بصوص الديمجلاس

 

صدور رومي بصوص الديمجلاس


مفيش عزومة ولا مناسبه تنفع من غيره روستو رومي بتتبيله رهيييبه


صدور رومي بصوص الديمجلاس


المقادير


3 كيلو صدر ديك رومي مخلي ومربوط زي اللحمة البارده


نص كوب عصير برتقال


نصف كوب ماء البصل


2 معلقة كبيره دبس رومان


2 معلقه كبيره اويستر صوص


2 معلقه كبيره زيت زيتون


معلقه صغيره من كل من


بودرة ثوم


بصل وبابريكا وزعتر وملح وفلفل وقرفه وجنزبيل وكاري


3 فصوص مستکه


3 ورقات لورا


حبهان سليم


معلقة كبيره سمن


کوب کریمه طهي


للتسويه


شرايح طماطم وبصل وجزر وفصوص توم وعودين كرفس


للتقديم


طماطم شيري


شرايح برتقال


شرايح فلفل اخضر رومي


اعواد روز ماري


الطريقة


نخلط الليمون ومايه البصل وزيت الزيتون ودبس الرمان والاويستر صوص وكل البهارات والملح ويتبل الرومي جيدا ويتم عمل فتحات ليتشرب من التتبيله ونلفه بالكليننج فیلم ويترك ليله في الثلاجه


نجهز صينيه ونضع بها معلقه السمن لما تسخن نضع فصين مستکه وهيل


وورق لورا وننشل الديك من التتبيله ونشوحه من الجانبين حتي يحمر


نحضر صينيه بها خضار التسويه ونضع الصوص اللي كان الديك متبل فيه ونضع صدر الرومي ونضع لتر ماء مغلي تلف الصينيه بالفويل وتترك عالنار ساعه افتح واقلبه الناحيه التانیه واترکه نصف ساعه أخري ليكتمل النضج


الما يبردافك الرباط واقطعه شرائح رفيعه 


 الإعداد الصوص البني 


3 ملاعق كبيره من بودرة الديميجلاس تذاب في کوب


ماء علي البارد ثم ترفع على النار مع كوب من صوص تسويه الرومي حتي يغلظ القوام تزود ماء قليلا لو سميكة


وأخيرا تضاف كريمة الطبخ وتضاف لصدور التركي تقدم ترنشات الرومي مع تزينها بشرايح البرتقال والفلفل والطماطم الشيري واعواد الروز ماري

إرسال تعليق

0 تعليقات