عيش السرايا
عيش السرايا
المقادیر
كوبين ونصف دقيق أبيض ( 500 جرام)
كوبين ونصف سميد ( 500 جرام)
2 معلقة خميرة فورية (50 جرام)
معلقة سكر (25 جرام)
نصف معلقة ملح (10 جرام)
ربع معلقة كبيرة محسن خبز أو خل ( 5 جرام)
كوبين ونصف ماء للعجن ( 500 مل)
2 معلقة زيت
الفورمة
2 معلقة سمنة
2 معلقة سميد
التزيين:
ربع كوب فستق بودر ( 50 جم)
کوب قشطه بلدي ( 200 جم)
طريقة التحضير
في العجان نضيف الدقيق الأبيض والسميد والخميرة والسكر والملح ومحسن الخبز أو الخل والزيت ونخفقهم مع بعض ونضيف الماء حبه حبه لحد ما نحصل على عجينة متماسكة طرية سهلة التكشيل.
نجيب فورمة وندهنها سمنة ونرش فيها دقیق سيمولينا ونفرد فيها العجينة ونخرمها بخله ونغطيها ونسيبها في مكان دافي تخمر لمدة ساعه على الأقل
ندخل العجينة الفرن على درجة حرارة 180 درجة لمدة 60 دقيقة ولما تبرد نقطعها على 4 ديسكات ولازم نشيل الحروف.
نجيب منخل ونحط فيه ديسك من عيش السرايا ونحط فيه تلشربات ونسيبه يشرب الشربات ونصفيه او نشيل الشربات الزيادة بسفنجة نظيفة.
نحط الديسك في طبق التقديم ونفرد عليها القشطة ( نعمل القشطه بلوك أو دائري) ونزينه بالفستق بودر أو كريم شانتية.
إرسال تعليق
0 تعليقات