سمبوسه بالجبنه مقبلات سريعه. اكلات المطاعم

سمبوسه بالجبنه مقبلات سريعه. اكلات المطاعم


سمبوسه جبنه 
مع مدونه كل يوم جديد مع الشيف المقبلات مش بتخلص وشكل سفرتك مختلف 
المقادير :

باكيت عجينة سمبوسة جاهزه 
نصف كوب جبنه فيتا
وممكن نحط جبنه قريش لو حبين 
 كوب جبنه موتزاريلا
 ربع كوب بقدونس مفروم
 ملعقتين كبار نعناع ناشف
زعتر 

طريقة التحضير

نهر الجبنة الفيتا في طبق باستخدام الشوكه ونضيف الموتزاريلا والبقدونس المفروم والنعناع والزعتركويس

مع بعض نفرد كل رقاقه من عجينة السمبوسة ونحط ملعقه كبيره من حشوة الجبنه على طرفها ونلفها على شكل مثلث ندهن طرف السمبوسه بالماء عشان تمسك كويس نقليها في زيت غزير حامي لحد ما لونها يبقا ذهبي ونقدمها ساخنه
ممكن السبوسه تتعمل بالجلاش وبتبقي حلوه برضو وتتحشي حاجات تانيه كتير زي اللحمه المعسجه والخضار والسجق 
وممكن نضيف عليها دبس البلح لو هنعملها لحمه ده بيبقي دبس غامق وبيديها طعم مختلف بس نخلي بالنا من حكايه اننا ننزلها في زيت عزير وسخن جدا طيب لو نزلت في زيت مش سخن هتستوي من بره ومن جوه لا وكمان مش هتكون بتقرمش هتكون طريه هتبوظ من الاخر فا كل حاجه في الطريقه نخلي بالنا منها كويس اوي لا الطبخ عموما بيعتمد اعتماد كبير علي درجات الحراره ولو هنحشيها لحمه تبقي اللحمه معسجه ومستويه كويس علشان تبقي مستويه من جوه 
ولو عايزين اي وصفات تاني ممكن تبعتونا او تسيبو كومن واحنا نقولكو علي الوصفه اللي انتو عايزنها 
السبوسه ممكن تبقي وجبه علي العشا خفيفه وسريعه ومتتعبش بالليل واحنا نايمين وممكن تبقي فطار خفيف كمان 
تعتبر السبوسه من الاكلات المهمه في لبنان وبلاد الشام وكمان دول اوربا  فهي وخدا شهره كبيره اووووي لسهولتها وطعمها اللذيذ وفي مصر الفتره الاخيره انتشرت في كتير من المطاعم والفنادق وبقت عنصر اساسي في المنيوهات واللي بتعتبر من الاكلات المربحه وكثيرت المبيعات وكلو بيحبها فلي متكونش علي سفره بيتك وهي وجبه سهله وبسيطه ومش بتاخود مجهود كبير في تحضيرها لازم نتعلم ثقافه المقبلات في الاكلات لانها بتحسس بالشبع وبكده ممكن تاكل كميه اقل من الوجبه الاساسيه وده بيكون في حد ذاتو صحي جدا علشان الزياده في الوزن وراحه المعده وكمان الاطفال بتحب التنوع في الاكلات فا كل ما تكون سفرتنا عليها اصناف كتير ده بيشجع الاطفال علي الاكل من غير ما نتحايل عليهم وبكون وصلهم الكميه اللي احنا عايزين نوصلهم بس من خلال اصناف كتير افضل ما يكون صنف واحد وهما يحسو بالزهق في الاكل ويبدا وقللو الاكل كل ما تكترو في الاصناف بيكون اكلهم افضل وكمان الوصفات بتاعت المقبلات مش بتكون مكلفه فا ده بيكون ميزه اننا عملنا اصناف كتير والسفره شكلها احلي وبشكل اقتصادي اكتر اتنمي اكون فيدكو وقدرنا نوصل لفكره كويسه مع مدونه كل يوم جديد مع الشيف

إرسال تعليق

0 تعليقات