اكلات جديده باللحمه المفرومه كرات لحمه بصوص الالفريدو. سندوتش تورتيلا باللحمه المفرومه والجبنه الموتزاريلا مع الثوميه وصوص الطماطم الحار. كالزوني
كرات لحمة بصوص الألفريدو
المقادیر
- نص کيلو لحمه مفرومه
- كبايه ونص جبنه موتزاريلا
- کباية جبنه بارميزان
- کباية بقسماط مطحون
- فصين ثوم مفروم
- بیضه
- ملعقة كبيره لبن
- نص ملعقه صغيره ريحان مجفف
- نص ملعقة صغيره زعتر مجفف
- ملح وفلفل اسود مطحون
مقادير الصوص +
- كباية كريمة سائلة
- کبايه ونص جبنه بارميزان مبشوره
- ربع كوبايه زبده
- ملعقه صغيره ثوم مفروم وناعم جدا
نص ملعقة صغيره ملح
- نص ملعقة صغيره فلفل أسود
طريقة التحضير
- نسخن الفرن على 375 درجه - في طبق غويط هنحط اللحمة المفرومه والجبنه البارميزان، والبقسماط والثوم والبيضه واللبن والريحان والزعتر ونتبلهم بالملح والفلفل الاسود ونخلطهم بايدينا كويس ونقسم اللحمه لكرات متوسطة الحجم ونرصها في صینیه مدهونه زبده او زيت، وندخلها
الفرن لمدة 20 - 25 دقیقه
- اللحمه بتستوي
هنحط الكريمه والزبده في طبق على نار
متوسطه واول ماتبدأ تغلي نضيف ملعقة الثوم المفروم ونسيبها تغلي 30 ثانيه على النار وبعدين نرفعها من ع النار ونضيف الجبنه البارميزان والملح والفلفل ونحرك كويس عشان الجبنه تدوب وقوام الكريمه يبقا تقيل.
- تخرج كرات اللحم من الفرن ونغطيها بصوص الألفريدو ونوزع فوقها الجبنه الموتزاريلا وندخلها الفرن تاني 5 دقايق وبالهنا والشفا
سندوتش تورتيلا باللحمه المفرومه والجبنه الموتزاريلا مع الثومية مع صوص الطماطم الحار
المقادير
- ملعقة زبده
- ربع كيلو لحمه مفرومه
- رشة فلفل اسود
- رشة ملح
- رشة قرفه
- رشة بهارات لحمه
- ربع كباية بصل مفروم
- ربع فلفل أخضر
- ملعقة صلصة طماطم
- ربع کباية مياه
- 2 رغيف تورتيلا
- جبنة موزاريلا
طريقه التحضير
- هندوب الزبده على النار ونضيف اللحمه ونقلبها لحد ما ميتها
تشرب ولونها يتغير - نتبلها بالملح والفلفل الاسود والبهارات والقرفه - نضيف البصل والفلفل الأخضر ونقلب لحد ما البصل والفلفل يتبلوا وبعدين نضيف ملعقة الصلصله وربع كباية المياه ونقلب كويس لحد ما اللحمه تستوي
- نحط رغيف عيش التورتيلا في طاسه تيفال على نار هاديه ونفرد الجبنه الموتزاريلا ونحط فوقها اللحمه ونحط موتزاريلا على الوش ونلف العيش ونقفله زي اللي في الصوره کده - نقلب الرغيف على الوشين لحد ما الوشين يتحمروا. - نكرر نفس الخطوات دي مع الرغيف التاني وبالهنا والشفا
طريقة الثومية
-3 معالق كبيره نشا
- کوب الا ربع مياه
- 3 فصوص توم
- 4 معالق كبيره زيت نباتي
- ملعقة صغيره عصير ليمون
- نص معلقه صغيره ملح
- نحط النشا مع المياه في طبق على النار، ونحركها لحد ماتدوب على نار هاديه خالص ونستمر في التقليب لحد الخليط يبقى تقيل نرفعه من على النار ونسيبه يبرد شوية - نفرم التوم ناعم جدا ونحطه في الخلاط مع عصير الليمون والملح وبعدين نضيف خليط النشا ونضربهم لحد قوامهم يبقا متماسك. - نضيف الزيت بالتدريج والخلاط شغال لحد ما نوصل للكثافة المناسبه و اللون الأبيض الكريمي. - لازم نحطها في الثلاجه اقل واجب ساعه قبل التقديم.
طريقة الصوص
- 2 قرن فلفل حامي مفروم
- فصين ثوم مفرومین
- بصله صغيره مفرومه
- کبايتین صوص طماطم
- ملعقتين زيت
- نص معلقة ملح
- نص ملعقة صغيره فلفل اسود
- نص معلقة شطه حمرا
- نسخن الزيت على النار ونشوح فيه البصل لحد ما يتبل. - نضيف التوم والفلفل الحامي ونقلب لحد ما الفلفل يتری
- نصب صوص الطماطم.
- نهدي النار ونضيف التوابل.
- نسيبها الصلصه على النار لحد ما تغلي ونرفعها ونسيبها تبرد خالص وبعدين نقدمها
كالزوني
المقادير
- کوبايتين ونص دقيق.
- معلقه كبيره زبادي
ربع ملعقه صغيره ملح.
- نص معلقه صغيره سكر.
- معلقه صغيره خميره فوريه
- 2 ملعقة زيت نباتي.
- مياه دافيه حسب العجين "3/4 كوب".
- الحشو حسب اختيارك طبعا سواء فاهيتا فراخ او لحمه.
طريقة التحضير
- نخلط الدقيق مع ربع ملعقة صغيره ملح مع نص ملعقه صغيره سكر وملعقة صغيره خميره فوريه و نقلبهم كويس. نضيف الزبادي والمياه الدافيه بالتدريج مع التقليب لحد ما العجينه تتماسك، نضيف الزيت ونعجن كويس ونغطيها ونسيبها تخمر ساعه - نقسم العجينه 6 كرات ونفردها بالدقيق على شكل دائرة نحط الحشو اللي احنا عاوزينه ونوزعه على كل العجين ونضيف عليه جبنه موتزاريلا وجبنة شيدر. - نقفل الأطراف کويس بطريقه مبرومه ونحطها في صينيه مدهونه
زيت أو سمنه - باستخدام الفرشاه ندهن السطح من فوق بالزبده - ندخلها الفرن ونشغله من تحت الأول ولما الاطراف تحمر نشغل الشوايه لحد ما تاخد اللون وبالهنا والشفا
إرسال تعليق
1 تعليقات
:)
ردحذف