الوافلز. الوافلز زي المحلات بظبط
الوافلز
المقادیر
كوب دقيق
کوب الا ربع حليب
نصف كوب سكر
بيضة
ربع كوب زبدة
رشة ملح
ملعقة صغيرة فانيليا
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
طريقة التحضير
- في طبق كبير ننخل الدقيق ونضيف عليه السكر والفانيليا والملح والبیکنج بودر ونخلطهم كويس.
- نخفق البيض ونضيف الحليب والزبدة لحد يمتزجوا مع بعض.
- نضيف خليط السكر والدقيق والملح والفانيليا والبيكنج بودر الى البيض والحليب والزبدة ونستمر بالخفق لحد ما تتشكل عجينة سائلة
- نضع العجينة في الثلاجة لمدة 3 ساعات
- ندهن قالب الوافل بقليل من الزيت ونستنى لحد ما درجة حرارته تبقى مناسبة.
- نصب خليط الوافل في القالب بواسطة مغرفة ونملى ثلثين القالب تقريبا.
- نستنی کام ثانية ونقفل غطاء القالب ونستني عدة دقائق حسب الجهاز لحد ما الوافل يكتسب اللون الذهبي
- خرجي الوافل من القالب وزينيه بالكريمة المخفوقة او صوص الشوكولاتة او قطع الفواكه وقدميه
ملحوظة
يمكن عمل الوافلز بالشوكولاتة:
يضاف 3 معالق كبار كاكاو مع قليل من الحليب وتقلب مع الخليط السابق.
إرسال تعليق
0 تعليقات