الوافلز. الوافلز زي المحلات بظبط

الوافلز. الوافلز زي المحلات بظبط

 

الوافلز


الوافلز


المقادیر


كوب دقيق 


کوب الا ربع حليب


نصف كوب سكر


بيضة


ربع كوب زبدة


رشة ملح


ملعقة صغيرة فانيليا 


ملعقة صغيرة بيكنج بودر


طريقة التحضير 


- في طبق كبير ننخل الدقيق ونضيف عليه السكر والفانيليا والملح والبیکنج بودر ونخلطهم كويس. 


- نخفق البيض ونضيف الحليب والزبدة لحد يمتزجوا مع بعض. 

- نضيف خليط السكر والدقيق والملح والفانيليا والبيكنج بودر الى البيض والحليب والزبدة ونستمر بالخفق لحد ما تتشكل عجينة سائلة


- نضع العجينة في الثلاجة لمدة 3 ساعات


- ندهن قالب الوافل بقليل من الزيت ونستنى لحد ما درجة حرارته تبقى مناسبة. 


- نصب خليط الوافل في القالب بواسطة مغرفة ونملى ثلثين القالب تقريبا. 


- نستنی کام ثانية ونقفل غطاء القالب ونستني عدة دقائق حسب الجهاز لحد ما الوافل يكتسب اللون الذهبي


 - خرجي الوافل من القالب وزينيه بالكريمة المخفوقة او صوص الشوكولاتة او قطع الفواكه وقدميه


ملحوظة 

يمكن عمل الوافلز بالشوكولاتة:

 يضاف 3 معالق كبار كاكاو مع قليل من الحليب وتقلب مع الخليط السابق.

إرسال تعليق

0 تعليقات