کرات كيكة الشوكولاتة حاجه كده روعه

کرات كيكة الشوكولاتة حاجه كده روعه

 

کرات كيكة الشوكولاتة


کرات كيكة الشوكولاتة


المقادیر 


2 كوب دقيق

1 كوب حليب 

4 بيضات 

نصف كوب زبدة 

كوب ونصف سكر 

ملعقة صغيرة فانيليا 

ملعقة كبيرة بيكنج بودر 

2 ملعقة كبيرة بودرة كاكاو


فروستينج الشوكولاتة 


لوح شوكولا بيضاء

أعواد بلاستيك

 شوكولاتة فارمسيل ملونة


ورق زبدة


طريقة التحضير


التحضير الكيكة الإسفنجية امزجي السكر والزبدة في طبق كبير واضربيهم بواسطة المضارب الكهربائي لدقائق.

ضيفي البيض والفانيليا إلى الخليط السابق واستمري في الخفق. 

ضيفي الحليب ثم الدقيق والبيكينج بودر وبودرة الكاكاو واستمري في خلط المزيج بواسطة المضرب الكهربائي لدقائق. 

حضري صينية وادهنيها بالزيت والدقيق وصبي الخليط فيها. ضعي الصينية في الفرن مع مراعاة ضبط الحرارة على 250 درجة مئوية وسيبيها لمدة 30 دقيقة لحد ما تستوي. للتأكد من أن الكيكة قد نضجت، إغرسي سكين حامي او عود خشب في الكيك لو خرج نظيف ده دليل على إنها استوت كويس.


التحضير كرات الكيك

- بمجرد ما تبرد الكيك خالص، قطعيها لقطع صغيرة وبعدين حطيها في طبق مناسب وافركيها بايديكي رفتيتها. 

- ضيفي ملعقتين من فروستينج الشوكولاتة وتوزيعها كويس. 

- إمزجي الخليط بايدك لحد ما الكيك يتماسك. 

- إعملي كرات من الكيك بواسطة ملعقة الأيس كريم الصغيرة. 

- حضري صينية وحطي فيها ورق زبدة ورصي فيها كرات الشوكولاتة. 

- غطي الصينية بورق ألمون وسيبيها في الثلاجة لمدة 20 دقيقة.

للتزيين

حطي لوح الشوكولاتة البيضاء في الميكروويف مع إضافة ملعقة زيت لحد ما تدوب.

خلي الشوكولاتة في الميكروويف لمدة 30 ثانية وخرجي الطبق وقلبي الشوكولاتة بالملعقة.


التشکيل كرات الشوكولاتة: 

إغمسي الأعواد في الشوكولاتة البيضاء ثم اغرسيها في كرات الشوكولاتة.

وبعدين نزلي الكرات في الشوكولاتة البيضاء مع مراعاة تغطيتها بالكامل.

إنتهي بغمس كرات الشوكولاتة مرة أخيرة في الشوكولاتة الفارمسيه وبعدين دخله الثلاجة قبل التقديم

إرسال تعليق

0 تعليقات