كيكة الايس كريم. حلوه اوي في الحر
كيكة الايس كريم
المقادیر :
تعملي كيكتين وتسيبيهم يبردوا
3/4 كوب كريمة خفق
کوبین الا ربع حبيبات شوكولاتة
4 كوب ایس کریم کوفي و تخلیه بره شويه علشان يكون سهل
کوبین الا ربع مالتيزرز ونكسرهم انصاف
هنحتاج نزود کريمة خفق عشان نخلطها مع الايس كريم (الكميه حسب الرغبه)....
الطریقه
قطعي الكيكه الى شرائح حجمها كبير شوي .. ورصيها في قاع الصينية تدي هتكون اول طبقه.
- سخني 3/4 كوب من كريمة الخفق واول ما تبدأ تغلي شيليها من النار وبعدين ضيفي حبيبات الشوكلاته واخفقي لحد ما تدوب خالص، وبعدين حطي نصف الخليط فوق الكيكة. غطيها وحطيها في الفريزر لمدة ساعه ونصف.
اخلطي الأيس كريم مع الكريمة المخفوقه والكميه متروکه لیکي حسب الرغبة وضيفي المالتيزر المكسره وحطيهم طبقة تانية فوق الكيكة. غطيها ودخليها الفريزر لمدة ساعتين لحد ما الايس كريم يجمد.
شرايح الكيك الي اتبقت حطيها فوق الطبقتين ورصيها بشكل کویس باقي خليط الشوكولاته حطيه فوق الكيك وبعدين دخليها الفريزر المدة 6 ساعات.
وممكن تزينيها من فوق بمزيد من حبات المالتيزر المكسره او بكریم شانتية.
إرسال تعليق
0 تعليقات