الماكرون. احلي حلويات في اعياد الميلاد والمناسبات في البيت وبطريقه اقتصاديه

الماكرون. احلي حلويات في اعياد الميلاد والمناسبات في البيت وبطريقه اقتصاديه

 


الماكرون

الماكرون


المقادیر


كوب وثلث لوز مطحون 

كوبين سكر بودرة 

 معلقتين ربع كوب كاكاو

4 بياض بيض بدرجة حرارة الغرفة


 التحضير الحشوة 


110 جرام شوكولاتة مبشورة

نصف كوب كريمة طازجة 

ملعقتين كبار زبدة بدرجة حرارة الغرفة مقطعة إلى مكعبات صغيرة 


طريقة التحضير 


- لتحضير الماکرون


انخلي اللوز وكوبين من سكر البودرة والكاكاو في طبق واخلطي لحد ما تتداخل المكونات. 

۔ اخفقي بياض البيض لحد ما يتقل وبعدين ضيفي عليه تدريجيا ملعقتين السكر مع الخفق المستمر. 

- استخدام ملعقة خشبية ضيفي خليط اللوز تدريجيا على البيض مع التحريك. 

- حركي كويس لحد ما المكونات تتجانس وضعي العجينة في کیس الحلويات. 

- غلفي صينية بورق زبدة وحمي الفرن على درجة حرارة 140 . 

- عملي دوائر صغيرة من العجينة على الصينية وسابي حوالی 2 سم بين الواحدة والتانيه، بللي الاصابع بالقليل من الماء ويضغط على كل واحدة قليلا عشان سطحها يتساوی.


خلي الصينية على جنب حوالي 20 دقيقة 

-دخل الصينية الفرن لمدة 12 دقيقة وخرجيها من الفرن وسيبيها لحد ما تبرد.


- لتحضير الحشوة:


 حطي الشوكولاتة في طبق. 

- صبي الكريمة في حلة صغيرة واتركيها على حرارة متوسطة لحد ما تبدأ تغلي وإرفعي الحلة عن النار وصبي الكريمة فوق الشوكولاتة.


- ضيفي الزبدة وحركي كويس لحد ما تتجانس المكونات ودخلي الحشوة الثلاجة حوالي 30 دقيقة تبرد وبعدين عبيها في الكيس الخاص بالحلويات 

- توضع كمية قليلة من الشوكولاتة فوق كل حبة ماكرون وتقفل بواحدة أخرى.

إرسال تعليق

0 تعليقات