الماكرون. احلي حلويات في اعياد الميلاد والمناسبات في البيت وبطريقه اقتصاديه
الماكرون
المقادیر
كوب وثلث لوز مطحون
كوبين سكر بودرة
معلقتين ربع كوب كاكاو
4 بياض بيض بدرجة حرارة الغرفة
التحضير الحشوة
110 جرام شوكولاتة مبشورة
نصف كوب كريمة طازجة
ملعقتين كبار زبدة بدرجة حرارة الغرفة مقطعة إلى مكعبات صغيرة
طريقة التحضير
- لتحضير الماکرون:
انخلي اللوز وكوبين من سكر البودرة والكاكاو في طبق واخلطي لحد ما تتداخل المكونات.
۔ اخفقي بياض البيض لحد ما يتقل وبعدين ضيفي عليه تدريجيا ملعقتين السكر مع الخفق المستمر.
- استخدام ملعقة خشبية ضيفي خليط اللوز تدريجيا على البيض مع التحريك.
- حركي كويس لحد ما المكونات تتجانس وضعي العجينة في کیس الحلويات.
- غلفي صينية بورق زبدة وحمي الفرن على درجة حرارة 140 .
- عملي دوائر صغيرة من العجينة على الصينية وسابي حوالی 2 سم بين الواحدة والتانيه، بللي الاصابع بالقليل من الماء ويضغط على كل واحدة قليلا عشان سطحها يتساوی.
خلي الصينية على جنب حوالي 20 دقيقة
-دخل الصينية الفرن لمدة 12 دقيقة وخرجيها من الفرن وسيبيها لحد ما تبرد.
- لتحضير الحشوة:
حطي الشوكولاتة في طبق.
- صبي الكريمة في حلة صغيرة واتركيها على حرارة متوسطة لحد ما تبدأ تغلي وإرفعي الحلة عن النار وصبي الكريمة فوق الشوكولاتة.
- ضيفي الزبدة وحركي كويس لحد ما تتجانس المكونات ودخلي الحشوة الثلاجة حوالي 30 دقيقة تبرد وبعدين عبيها في الكيس الخاص بالحلويات
- توضع كمية قليلة من الشوكولاتة فوق كل حبة ماكرون وتقفل بواحدة أخرى.

إرسال تعليق
0 تعليقات