الباتون ‏ساليه ‏ ‏ ‏مش ‏بستغني ‏عنه ‏في ‏الفطار ‏ ‏ ‏ ‏وبيكون ‏تسالي ‏مفيد ‏طول ‏اليوم

الباتون ‏ساليه ‏ ‏ ‏مش ‏بستغني ‏عنه ‏في ‏الفطار ‏ ‏ ‏ ‏وبيكون ‏تسالي ‏مفيد ‏طول ‏اليوم

الباتون ساليه حاجه كده مش بنعرف نستغنا عنها في البيت علي الفطار او تسالي طول اليوم 

المكونات:

- كيلو دقيق.

- 50 جرام زبدة بحرارة المطبخ.

- بيضة.

-  ربع كوب ماء.لو احتجنا زياده او ناقصةعلي حسب العجين

- معلقة خميرة.

- ملعقتا زيت كبيرتان.

- ملعقة سكر صغيرة.

- ملعقة ملح.

-ملعقة كمون مطحون.

- صفار بيض.

- ملعقة خل.

- كمون خام.

- حبة البركة.

ــ طريقة التحضير:

- نحضر بولة ونضع بها الدقيق والخميرة والسكر والملح والكمون ونقلبها معًا.

- نضيف البيضة والزبدة في العجينة.

- نضع ربع كوب من الماء ويعجن الخليط جيدا.

- تغطى العجينة وتترك لمدة ربع ساعة، وبعد ذلك تقطع العجينة وتشكل أصابع رفيعة وتوضع بالصينية.

- يدهن الباتون ساليه بالبيض ويوضع عليه الكمون الخام أو السمسم أو حبة البركة.

- تدخل الصينية بفرن على درجة حرارة 160 درجة 
ونطلعو وكده يكون جاهز وطعمو تحفه 🥰😋☕

إرسال تعليق

1 تعليقات