معجنات
الباتون ساليه مش بستغني عنه في الفطار وبيكون تسالي مفيد طول اليوم
الباتون ساليه حاجه كده مش بنعرف نستغنا عنها في البيت علي الفطار او تسالي طول اليوم
المكونات:
- كيلو دقيق.
- 50 جرام زبدة بحرارة المطبخ.
- بيضة.
- معلقة خميرة.
- ملعقتا زيت كبيرتان.
- ملعقة سكر صغيرة.
- ملعقة ملح.
-ملعقة كمون مطحون.
- صفار بيض.
- ملعقة خل.
- كمون خام.
- حبة البركة.
ــ طريقة التحضير:
- نحضر بولة ونضع بها الدقيق والخميرة والسكر والملح والكمون ونقلبها معًا.
- نضيف البيضة والزبدة في العجينة.
- نضع ربع كوب من الماء ويعجن الخليط جيدا.
- تغطى العجينة وتترك لمدة ربع ساعة، وبعد ذلك تقطع العجينة وتشكل أصابع رفيعة وتوضع بالصينية.
- يدهن الباتون ساليه بالبيض ويوضع عليه الكمون الخام أو السمسم أو حبة البركة.
- تدخل الصينية بفرن على درجة حرارة 160 درجة
ونطلعو وكده يكون جاهز وطعمو تحفه 🥰😋☕
إرسال تعليق
1 تعليقات
👍
ردحذف